2019-01-09
Firma

AUDI AG: Hildegard Wortmann obejmie stanowisko szefa sprzedaży i marketingu

• Przewodniczący Rady Nadzorczej Audi i prezes Volkswagena dr Herbert Diess mówi: „Pani Wortmann jest doskonałym managerem, który kształtować będzie innowacyjne oblicze marki Audi”
  • Bram Schot, prezes zarządu AUDI AG podkreśla: „Hildegard obejmuje stanowisko o decydującym znaczeniu w transformacji naszego przedsiębiorstwa”
  • Peter Mosch, zastępca przewodniczącego Rady Nadzorczej i przewodniczący Rady Zakładowej dodaje: „Oczekujemy, że Pani Wortmann wniesie powiew świeżego powietrza do naszej marki”

Ingolstadt, 9 stycznia 2018 r. Najpóźniej z dniem 1 lipca 2019 roku, stanowisko szefa pionu sprzedaży i marketingu AUDI AG zajmie Hildegard Wortmann. Zastąpi ona na tym miejscu Brama Schota, który z dniem 1 stycznia br. objął posadę prezesa zarządu. Hildegard Wortmann ma wiele lat doświadczenia w międzynarodowym środowisku biznesowym na pozycjach związanych z zarządzaniem produktem, marketingiem i komunikacją marek.